KAMPANJA „KAD PIJEM, NE VOZIM“ NA ARSENAL FESTU

Apatinska pivara posetioce festivala edukovala o odgovornoj vožnji

Beograd, 21. jun 2018. – Posetioci Arsenal festa u Kragujevcu su, pored uživanja u raznovrsnom muzičkom programu, imali priliku i da se edukuju o važnosti odgovorne konzumacije alkohola i rizicima vožnje pod dejstvom alkohola u okviru zanimljivih aktivacija koje je Apatinska pivara pripremila u okviru kampanje „Kad pijem, ne vozim“.

 

Ljubiteljima dobrog zvuka posebno su bile zanimljive aktivacije sa „pijanim naočarima“ - Mega Wire koji testira strpljenje, stabilnost i koordinaciju ruke vozača, nalaženje i otključavanje prave bravice na kolima, pravilno spajanje zaštitnih pojaseva za vezivanje, kao i tabla na kojoj su posetioci koristeći pijane naočare spajali saobraćajne znake.

 

„Ovo je dobar način da posetiocima festivala poručimo da ukoliko su konzumirali alkohol, sačekaju autobus, prošetaju, pozovu taksi ili prijatelja. Zajedno sa našim partnerom, Saobraćajnom policijom Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije nastojimo da kontinuirano doprinosimo jačanju svesti sugrađana o odgovornom ponašanju prema sebi i drugima u saobraćaju i savetujemo ih da ne kombinuju alkohol i vožnju“, kažu u Apatinskoj pivari.
„KAD PIJEM, NE VOZIM“ NA SALONU AUTOMOBILA U BEOGRADU 2018.

Asocijacija automobilskih novinara Srbije i Apatinska pivara su sada već tradicionalno u okviru kampanje Kad pijem, ne vozim“, za sve posetioce  Međunarodnog sajma automobila "DDOR BG Car Show 06", pripremili aktivacije koje doprinose podizanju svesti vozača o važnosti odgovorne konzumacije alkohola i rizicima vožnje pod dejstvom alkohola.

Kampanja „Kad pijem, ne vozim“ u Guči

Kampanja „Kad pijem, ne vozim“ u Guči

 

Apatinska pivara i ove godine podsećala vozače u Guči na odgovorno konzumiranje alkohola 

 

Guča, 14. avgust 2017. – Posetioci festivala u Guči imali su priliku da testiraju svoje motoričke sposobnosti kroz zanimljive aktivacije koje je Apatinska pivara pripremila u okviru kampanje „Kad pijem, ne vozim“, sa ciljem da podigne svest javnosti o važnosti odgovorne konzumacije i rizicima vožnje pod dejstvom alkohola.

 

Ljubiteljima trube posebno su bile zanimljive aktivacije sa „pijanim naočarima“ - Mega Wire koji testira strpljenje, stabilnost i koordinaciju ruke vozača, nalaženje i otključavanje prave bravice , kao i tabla na kojoj su posetioci koristeći pijane naočare spajali saobraćajne znake.

 

Vozače je sačekao liflet na automobilima koji ih je pozivao kroz kratke vežbe testiraju svoje motoričke sposobnosti i da ukoliko su konzumirali alkohol sačekaju autobus, prošetaju, pozovu taksi ili prijatelja.

 

Kampanju „Kad pijem, ne vozim“ Apatinska pivara organizuje već desetu godinu zaredom u saradnji sa Upravom saobraćajne policije, MUP-a republike Srbije. U okviru kampanje, pivara svake godine MUP-u donira potrebne alkometre najsavremenije generacije. Do sada je donirano ukupno 95 alkometara, a tokom ove nedelje doniraće novih 10 alkometara kako bi pomogla još efikasnijem radu saobraćajne policije.

Apatinska pivara donirala najsavremenije alkometre Upravi saobraćajne policije

Kampanja „Kad pijem, ne vozim“ – decenija edukacije o rizicima i posledicama vožnje pod dejstvom alkohola

 

Apatinska pivara donirala najsavremenije alkometre Upravi saobraćajne policije   

 

 

Beograd, 17. avgust 2017. - Apatinska pivara i Uprava saobraćajne policije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije obeležili su desetogodišnjicu kampanje „Kad pijem, ne vozim“ koja već punu deceniju edukuje javnost o važnosti odgovorne konzumacije i rizicima vožnje pod dejstvom alkohola. Tim povodom, Apatinska pivara je Upravi saobraćajne policije donirala novih deset alkometara najnovije generacije kako bi pomogla još efikasnijoj kontroli saobraćaja.

 

Ovom prilikom pripadnici saobraćajne policije su u Bulevaru Milutina Milankovića izvršili pojačanu kontrolu alkoholisanosti vozača novim alkometrima.

 

U prethodne dve godine, prema statističkim podacima, na našim putevima svaki peti život nažalost je izgubljen zbog upravlјanja vozilom pod dejstvom alkohola, a slična iskustva imaju i druge evropske države. Zbog toga saobraćajna policija svakodnevno vrši kontrolu alkoholisanosti vozača, isklјučuje iz saobraćaja one koji upravlјaju pod dejstvom alkohola i zadržava do istrežnjenja vozače koji su u stanju teške, veoma teške ili potpune alkoholisanosti ili koji odbiju da se podvrgnu alkotestu. Prosečno se godišnje iz saobraćaja isklјuči oko 50.000 vozača, od kojih se na trežnjenju zadrži oko 10.000. Ovu priliku koristim da se zahvalim Apatinskoj pivari na donaciji alkometara koji nam pomažu da još efikasnije kontrolišemo vozače i da ih isključimo iz saobraćaja ukoliko voze pod dejstvom alkohola i time doprinesemo većoj bezbednosti saobraćaja“, izjavio je Boban Milinković, zamenik načelnika Uprave saobraćajne policije MUP-a Republike Srbije.

 

Podaci pokazuju i da se iz godine u godinu smanjuje broj vozača koji voze pod uticajem alkohola.  

 

„Tokom proteklih deset godina obišli smo veliki broj gradova širom Srbije, posetili mnogo festivala, održali veliki broj predavanja, kreirali različite edukativne sadržaje, a sve u cilju jačanja svesti svih učesnika u saobraćaju o važnosti odgovornog konzumiranja alkohola. Naš savet, posebno mladima je uvek bio – ukoliko si popio, pozovi taksi, dozovi prijatelja, sačekaj autobus ili prošetaj. Verujem da smo takvom vrstom prevencije već sačuvali mnogo života i to ćemo i u budućnosti nastaviti da radimo“, rekao je Vladimir Novaković, generalni direktor Apatinske pivare.

 

Posetioci različitih manifestacija širom Srbije imaće priliku da testiraju svoje motoričke sposobnosti putem zanimljivih aktivacija koje pivara realizuje u okviru kampanje „Kad pijem, ne vozim“ i na taj način dodatno apeluje na oprez tokom vožnje i konzumiranja alkohola.

Pogledajte sve vesti