APATINSKA PIVARA INVESTIRALA 150.000 EVRA U PROJEKAT UPRAVLJANJA STAKLENOM AMBALAŽOM

Sa ciljem da podrži sistem upravljanja ambalažnim otpadom u Srbiji, posebno staklom, Apatinska pivara je, uz podršku kompanije Sekopak, investirala značajna sredstva u iznosu od 150.000 evra za potrebe projekta „Upravljanje staklenom ambalažom na Zapadnom Balkanu“. Projekat je pokrenula Nemačka razvojna saradnja - GIZ, u saradnji sa operaterima ambalažnog otpada – kompanijama Sekopak, Pakomak i Ekopak. Projekat se sprovodi u Srbiji, Severnoj Makedoniji i Bosni i Hercegovini i implementiraju ga NALED, Regionalna razvojna agencija Hercegovine (REDAH) i Zajednica jedinica lokalnih samouprava (ZELS) iz Severne Makedonije.

Naša direktorka pravnih i korporativnih poslova Svetlana Vukelić je povodom podrške ovom projektu učestvovala na konferenciji gde je, između ostalog, rekla: „Danas smo više nego ponosni što smo deo jednog značajnog projekta koji, čini mi se po prvi put kod nas, na pravi način tretira problem reciklaže otpada od stakla. To nije nimalo jednostavan zadatak i toga smo svi svesni. Zašto? Zato što je neophodno raditi na podizanju svesti kod javnosti o ovom pitanju s jedne strane, ali i u kontinuitetu i efikasno raditi sa odabranim lokalnim samoupravama sa druge strane kako bi se ovaj model primarne separacije otpada sproveo u jednom trenutku i širom Srbije“.

Ona je dodala da se odgovornost naše pivare ogleda i u podršci brojnim društveno odgovornim akcijama, projektima i aktivnostima koje imaju za cilj podizanje svesti o značaju reciklaže i zaštite životne sredine.

Znamo da naša kompanija već reciklira, sortira i upravlja sa više od 80% otpada u skladu sa EU standardima. Sledimo sve ekološke zahteve, racionalizujemo potrošnju vode, ugljen dioksida i struje. Umesto sirove nafte, koristimo prirodni gas, i koristimo vozila sa manjom emisijom štetnih gasova, a otpadna ulja se odlažu na odgovarajući način. Imamo i sopstveno postrojenje za preradu otpadnih voda”, rekla je Svetlana Vukelić.

Kompletan snimak konferencije možete pogledati na linku OVDE.

Tagovi


KAMPANJA „KAD PIJEM, NE VOZIM“ NA ARSENAL FESTU
Posetioci Arsenal festa u Kragujevcu su, pored uživanja u raznovrsnom muzičkom programu, imali priliku i da se edukuju o važnosti odgovorne konzumacije alkohola i rizicima vožnje pod dejstvom alkohola u okviru zanimljivih aktivacija koje je Apatinska pivara pripremila u okviru kampanje „Kad pijem, ne vozim“.
„KAD PIJEM, NE VOZIM“ NA SALONU AUTOMOBILA U BEOGRADU 2018.

Asocijacija automobilskih novinara Srbije i Apatinska pivara su sada već tradicionalno u okviru kampanje Kad pijem, ne vozim“, za sve posetioce  Međunarodnog sajma automobila "DDOR BG Car Show 06", pripremili aktivacije koje doprinose podizanju svesti vozača o važnosti odgovorne konzumacije alkohola i rizicima vožnje pod dejstvom alkohola.

Kampanja „Kad pijem, ne vozim“ u Guči

Kampanja „Kad pijem, ne vozim“ u Guči

 

Apatinska pivara i ove godine podsećala vozače u Guči na odgovorno konzumiranje alkohola 

 

Guča, 14. avgust 2017. – Posetioci festivala u Guči imali su priliku da testiraju svoje motoričke sposobnosti kroz zanimljive aktivacije koje je Apatinska pivara pripremila u okviru kampanje „Kad pijem, ne vozim“, sa ciljem da podigne svest javnosti o važnosti odgovorne konzumacije i rizicima vožnje pod dejstvom alkohola.

 

Ljubiteljima trube posebno su bile zanimljive aktivacije sa „pijanim naočarima“ - Mega Wire koji testira strpljenje, stabilnost i koordinaciju ruke vozača, nalaženje i otključavanje prave bravice , kao i tabla na kojoj su posetioci koristeći pijane naočare spajali saobraćajne znake.

 

Vozače je sačekao liflet na automobilima koji ih je pozivao kroz kratke vežbe testiraju svoje motoričke sposobnosti i da ukoliko su konzumirali alkohol sačekaju autobus, prošetaju, pozovu taksi ili prijatelja.

 

Kampanju „Kad pijem, ne vozim“ Apatinska pivara organizuje već desetu godinu zaredom u saradnji sa Upravom saobraćajne policije, MUP-a republike Srbije. U okviru kampanje, pivara svake godine MUP-u donira potrebne alkometre najsavremenije generacije. Do sada je donirano ukupno 95 alkometara, a tokom ove nedelje doniraće novih 10 alkometara kako bi pomogla još efikasnijem radu saobraćajne policije.

Pogledajte sve vesti