Apatinska pivara donirala 20 alkometara Upravi saobraćajne policije
septembar 20, 2023

Apatinska pivara donirala 20 alkometara Upravi saobraćajne policije

Апатин, 20. септембарУ оквиру кампање „Кад пијем не возим“ Апатинска пивара донирала је 20 алкометара најновије генерације Управи саобраћајне полиције. Beћ 17. година пивара уз подршку Министaрства унутрашњих послова и Агенције за безбедност саобраћаја успешно спроводи кампању „Кад пијем не возим“ која за циљ има промовисање одговорног понашања у саобраћају.

Током свих ових година у оквиру програма спречавања прекомерне конзумације алкохола Апатинска пивара уложила је преко 160.000 евра у набавку алкометара.

Представници Министарства унутрашњих послова захвалили су се Апатинској пивари што из године у годину препознајете напор који саобраћајна полиција улаже у контроли саобраћаја и што донацијама директно доприносите ефикаснијим контролама на нашим путевима.

“Кампања „Кад пијем не возим“ је кампања са најдужом традицијом у којој Управа саобраћајне полиције учествује и користимо сваку прилику да то нагласимо. Било је задовољство и ове године бити раме уз раме са представницима Апатинске пиваре на бројним фестивалима на којима се окупио велики број посетилаца. Уверен сам да су наше заједничке активности утицале на наше грађане да схвате значај одговорне конзумације, односно да је неприхватљиво управљати возилом након конзумирања алкохола и на тај начин угрозити и себе и друге учеснике у саобраћају“, рекао је овом приликом Славиша Лакићевић, начелник Управе саобраћајне полиције.

Он је нагласио да ће Министарство унутрашњих послова и Управа саобраћајне полиције у наредном периоду уложити максималне напоре да нам путеви буду што безбеднији, а огроман корак ка том циљу је да се из саобраћаја искључи што више возача који управљају возилом под дејством алкохола.

“Сарађујемо већ 17. година на кампањи КАД ПИЈЕМ НЕ ВОЗИМ и драго нам је да смо данас домаћини баш у нашој кући у Апатину. Изузетно нам је важно да смо Управи саобраћајне полиције уручили још 20 алкометара најновије генерације и надам се да ћемо заједничким снагама наставити да доприносимo већој безбедности у саобраћају“, рекао је овом приликом Игор Вукашиновић, генерални директор Апатинске пиваре.

 

Поред донације алкометара, прслука, усника МУП-у, Апатинска пивара активно ради на подизању свести потрошача и свих учесника у саобраћају о одговорној конзумацији алкохола.